„Deep in the Scottish Highlands“ е един от най-отдалечените барове в Обединеното кралство. До мястото може да се стигне само чрез ферибот, който може да превозва само 12 души наведнъж.

„Puffer Bar“ се намира на остров Ийсдейл е най-малкият населен остров край западния бряг на Шотландия. Островът има постоянно население от около 60 души. Ханът предлага разнообразие от морски дарове, местни ястия и напитки.

Целият остров е без автомобили и няма достъп с превозни средства. Малкият ферибот е единственият начин за достъп до Ийсдейл.

Отнема приблизително три минути, за да стигне до острова с ферибот. Работи всеки ден, дори до 23 часа в петък и неделя. За да извикате ферибота, трябва да натиснете бутон в малка постройка, подобна на навес. Има един бутон за нощно време, който включва лампа за извикване на лодката и един за деня. Струва £2,50 за връщане и ако имате достатъчно късмет, ще можете да видите делфини по пътя.

Освен барът можете да разгледате фолклорен музей, който изследва историята на острова от 18-ти век до наши дни.

Друга възможност е да се насочите към обществената зала, има пътека, която следва скалите в един гигантски кръг. Разходката отнема между 20 минути и час в зависимост от това колко сте бързи. Когато сте на острова, не забравяйте да внимавате за редиците от цветни колички, които местните жители и посетителите използват, за да транспортират нещата си наоколо.

Ийсдейл също е дом на Световно първенство по хвърляне на камъни, който се проведе през септември. Хората пътуват от всички краища на света, за да участват в състезанието, при което всеки състезател трябва да има поне два отскока с камъка си по вода.

Най-дългият скок на шампионата през 2024 г. беше 63 метра. Wi-Fi и 4G не съществуват на острова, така че осигурява страхотно пътуване далеч от вашия телефон.

Превод: GlasNews.bg