Различни култури,  различни обичаи,  различни сватби. Някои от брачните ритуали обаче са толкова невероятни,  че не можете да ги сравните с нищо друго.


Замеряйте булката с каквото хванете!
Стара традиция в Шотландия е при сватби булката да бъде вързана за дърво. След което приятелите на младоженеца я целят,  кой,  с каквото хване. Ако младоженката успее да се справи с това, се смята, че няма проблем в семейното лоно,  който да не може да реши.


Да се омъжиш за дърво!
Сватбите с дървета са особен специалитет на Индия. При това и до днес се практикуват. Смята се, че родените през определен период от годината жени са прокълнати. И за да се спасят от проклятието се омъжват за дърво. Естествено тези сватби не продължават дълго — веднага след церемонията „младоженецът“ е изгорен,  за да се унищожи проклятието над „булката“.


Купон за булката! Цяла нощ с всички приятели на младоженеца
Традиция е във френска Полинезия булката да прекара нощта преди сватбата с всички приятели на младоженеца. Всеки от тях,  който е поканен на сватбата, задължително трябва да бъде „уважен“ от нея! Нищо чудно,  че покрай годежа, броят на приятелите на младоженеца нараства главоломно.


/Не/стреляйте по булката!
Може да ви изглежда някакъв абсурд, но в някои култури съществува обичай при сватби младоженецът да стреля със стрели по булката си. При това не един, а цели три пъти.След това стрелите се чупят, за да бъде вечна любовта им.


Данък „невинност“
В Европа до миналия век бяха готови да линчуват младоженката, ако не е „честна“ в първата си брачна нощ, а в Африка плащат данък „невинност“ ако се окаже такава.В Бенин, майките са принудени да плащат тежък данък, ако са успели да „опазят“ дъщерите си. И особено, ако има кръв в семейното ложе на сутринта.

TrafficNews.bg