Какво да правите, когато изгорите езика си? Това обикновено се случва, когато ядете храни като сирене, картофи или месо, тъй като те задържат топлината за по-дълго време.

Повечето изгаряния на езика се считат за изгаряния от първа степен, което означава, че само неговият външен слой е повреден. Достатъчно е обаче да причини болка, зачервяване или подуване. В такива ситуации никога не трябва да бягате до хладилника за лед, защото по този начин, поради чувствителността на езика, горната част на тъканта може да замръзне и да бъде повредена.

Вместо това сложете кубче или чаена лъжичка захар в устата си и го смучете. По този начин едно от най-лошите чувства в света трябва да изчезне бързо. Ако все още усещате болка, можете да повторите техниката.

Най-хубавото е, че този трик може да се приложи навсякъде - независимо дали си изгаряте езика у дома или в ресторант. Следващият път, когато изгорите езика си с храна или напитка, знаете какво да правите.