Създателят на Squid Game разкри какво ще е бъдещето на сериала. Хуанг Донг-хьок потвърди от червения килим, че вторият сезон на проекта вече е в процес на работа. Вече сценарият се пише в главата му и в момента планира останалите детайли. Той заяви, че все още е твърде рано да каже кога новите епизоди ще се появят в Netflix.

Южнокорейската драма се превърна в тотален хит след премиерата си на 17 септември. 144 милиона потребители в целия свят са гледали Squid Game в първите четири седмици след премиерата. 

„Имаше толкова много натиск, толкова много желание и любов към втори сезон. Имах чувството, че не ми оставяте друг избор. Пригответе се за още игри, напрежение и маски, украсени с рисунки в новия сезон.“, заяви Донг-хьок.

Сериалът се нареди на първо място по популярност в 94 страни, включително и Америка. Той предизвика истинска истерия в социалните мрежи.

В момента Squid Game започва своя поход към наградите, като първата му номинация е от „Изборът на публиката“ за най-гледаемо шоу през 2021 година. Статуетките ще бъдат раздадени на 7 декември.