През последните години цените на имотите у нас бележат значителен ръст. Все по-недостъпни стават жилищата за обикновения човек. В големите градове, в зависимост от локацията, можете да се сдобиете с тристаен апартамент срещу кредит за около 30 години, пише glasnews.bg

Бърза справка в няколко сайта за продажба на имоти в София показва, че жилище с три стаи, може да се помести в ценовия диапазон от 200 000 хил. евро до над 500 000 хил. евро. Не по-евтино ще струва и покупка на земя в покрайнините на столицата, плюс построяване на еднофамилна къща.

Днес ще ви покажем какво е възможно да си купите за сумата от 480,000 евро в друга европейска страна. Остров! Да, точно така – остров с площ от 3600 кв. м и очарователна къща с четири спални. Гледката наоколо е спираща дъха. Намира се на най-красивият архипелаг в света, а именно в Норвегия. Малък остров, разположен в подножието на Олстинд, една от най-емблематичните планини на Лофотен. 

Ето какво гласи обявата за продажба:
 
„Открийте очарованието на Sakrisøya, идиличен частен остров, сгушен в най-красивия архипелаг в света. Ние сме развълнувани да ви представим този ексклузивен имот, крайбрежна вила с права на собственост, която обещава уникално и несравнимо изживяване. Построено през 1901 г. и разполагащо с жилищна площ от 119 квадратни метра на обширен частен остров от 3600 кв. м. Къщата разполага с четири спални и пет стаи.
Представете си, че притежавате райско кътче, където панорамните гледки към великолепния бряг на Хелгеланд ви заобикалят, а ограниченията за развитие на съседните острови запазват вашата непрекъсната гледка. Този имот предлага не само уединение, но и потенциал за развитие и туристически начинания.
 
Модерните удобства не са забравени тук, вилата е добре оборудвана със слънчеви панели, вятърни турбини, батерийни пакети и водни системи, което гарантира, че удобствата на домакинството като течаща вода, тоалетни, пералня и съдомиялна са част от пакета.
 
Sakrisøya е сърцето на архипелага Skibbåtsvær, със собствен кей и плаващ док, само на 20 минути с лодка от Herøy.“