Компанията Ferrari представи специална модификация на суперколата си F12berlinetta, която е получила името F60 America. Автомобилът е с изменен дизайн и премахнат покрив, като е разработен в чест на 60-годишнината на италианската марка в САЩ. Премиерата му се състоя на специална церемония в Бевърли Хилс.

Суперколата се различава от оригиналната F12berlinetta по предната част, крилата, вратите и задната броня. Всички машини от серията ще бъдат боядисани в синьо с допълнителни бели декоративни линии в чест на състезателния отбор North American Racing Team (NART). 

Салонът е двуцветен – червен от страната на шофьора и черен от тази на пасажера до него. Мекият покрив се сваля и вдига при скорост до 120 км/ч.

Ferrari F60 America е оборудван с 6.3-литров двигател с 12 цилиндъра и мощност от 740 к.с. Той работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3.1 секунди, но максималната скорост засега не се съобщава. Стандартната F12berlinetta развива 340 км/ч.

Италианската компания ще построи общо 10 екземпляра от модификацията, като всеки един от тях струва 2.5 млн. щатски долара. Всички автомобили от серията обаче вече са продадени на клиенти.

TrafficNews.bg