Необходими продукти:

  • 2 малки тиквички
  • 4 яйца
  • 3 супени лъжици брашно

За плънката:

  • 300 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 100 грама кашкавал
  • 1-2 супени лъжици растителна мазнина (олио)

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете тиквичките на възможно най-тънки кръгчета. Леко ги посолете и оставете да пуснат водата си за около 10-тина минути. След това измийте и подсушете. Подредете във форма за печене, предварително покрита с хартия.

В отделен съд счупете яйцата и разбийте.  Сипете  брашното и комбинирайте хубаво. По желание можете да добавите магданоз или зелен лук. Комбинирайте и след това с тази смес полейте тиквичките.

Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете за около 20-25 минути.

Пригответе плънката, като първо обелите, а след това нарежете лука на кучета. Сложете малко растителна мазнина в подходящ съд и поставете на котлона. Щом загрее, добавете лука. Запържете до златисто и след това прибавете каймата. Гответе, докато се запържи, като периодично бъркате. Накрая овкусете с черен пипер и подправки по избор.

Свалете от колона и оставете да се охлади за 5-6 минути. Настържете кашкавала и прибавете към плънката, след което разбъркайте.

Извадете тиквичките от фурната, полейте с пълнежа от кайма и навийте на руло.

Увийте рулото в хартия за печене и върнете във фурната. Печете още 10-15 минути, след което извадете , отстранете фолиото, нарежете и поднесете.

Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за кайма.

Добър апетит!