
Бразилски психолози препоръчват да пием кафе от гладки чаши, защото така вкусът му е по-сладък. Грапавата чаша пък оставя горчив послевкус, съобщи в. "Дейли мейл".
Психолозите от университета в Сао Пауло са работили с 230 доброволци, като половината от тях са били експерти по кафето, някои от тях професионални оценители.
Всички участници в експеримента са оценили вкуса на кафето като "по-сух", когато то е сервирано в гладка чаша.
Пиенето на кафе с високо качество може да съперничи на усещането от опитване на най-фино вино, твърдят специалисти. Във виното има от 600 до 1000 летливи аромантни съединения, които оформят сложния му вкус и аромат. В кафето те са повече от 1200.
Още от категорията
Виж всички
Във Великобритания пускат истински пари от играта "Монополи"

Хроничното безсъние може да ускори загубата на памет

Акценти
Виж всички
МВнР привика руския посланик заради дроновете в Полша







