Пицата, една от основните храни в италианската кухня, се превърна в едно от най-разпознаваемите и популярни ястия в целия свят.

В основата си пицата се състои от три неща: тесто, сос и гарнитура. Въпреки това ястието може да породи стотици вариации и изобилия от вкусове.

Ето кои са едни от най-популярните и любими видове пица:

Пица Капричоза

Капричоза е пица, приготвена със сирене моцарела, италианска печена шунка, гъби, артишок и домат. Най-често използваните гъби са кремини – бели гъби. Някои разновидности капричоза се приготвят с прошуто (сушена сушена шунка), маринован артишок, зехтин, маслини, листа от босилек и яйце.

Пица Куатро Формаджи

Куатро Формаджи е разновидност на италианска пица, гарнирана с комбинация от четири вида сирене, както подсказва и името ѝ. Традиционно сирената трябва да са моцарела и три други, местни сирена, в зависимост от региона, като Горгонзола, Фонтина и Пармиджано-Реджано, пише actualno.com.

По желание пицата може да бъде допълнително обогатена с добавка на босилек и домат. Комбинацията от сирена придава на пицата необичаен, неповторим вкус, който е предпочитан от любителите на сиренето по целия свят.

Пица Маргарита

Пица Маргарита е типична неаполитанска пица, приготвена от домати, сирене моцарела, пресен босилек, сол и зехтин. Традиционно се прави с моцарела от краве мляко.

Пица Пеперони

Пица Пеперони е една от най-известните и обичани класически пици. Нейна основна нсъставка е пеперони - вид американски салам, приготвен от сушено свинско и говеждо месо, смесени заедно и подправени с червен пипер или друг чили пипер. Пеперони е характерно мек, леко опушен и яркочервен на цвят. Тънката нарязана люта чушка е популярна добавка при пица Пеперони.