Лекар предупреди за често срещан навик по време на душ.
Д-р Алиша Джефри-Томас сподели в социалните медии призив хората да избягват уринирането по време на къпане. Тя сподели, че хората рискуват мозъкът им да се задейства от други звуци на течаща вода.

"Искаме да избегнем обучението на пикочния си мехур да свързва определени сигнали с желанието за пикаене", каза тя. "В този случай пикаенето под душа свързва звука на течаща вода с уриниране или с потапяне във вода."

Лекарят добави: „Това често може да се задейства от други звуци на течаща вода (като когато пускате крана, за да си измиете ръцете или чиниите).“
 
Тя също така предупреди за редица неща, които хората трябва да избягват да правят, като например „пикаене за всеки случай“, като каза, че това е лош навик за човек и не е подходящ за тазовото му дъно. Медицинският експерт добави, че изтласкването на урина и стоенето над тоалетната са неща, които хората трябва да избягват.
 
Някои упражнения за тазовото дъно, които включват укрепване на мускулите в тази област, са известни също като „кегел“ упражнения.
 
За хора, които имат неволни изпускания, NHS препоръчват някои упражнения:

- Стиснете мускулите на тазовото дъно бързо - опитайте се да не придърпвате корема си.
- Задръжте стискането за 2 секунди.
- Отпуснете мускулите.
- Повторете 10 пъти.
 
„Дишайте нормално и се отпуснете, докато правите упражнения за тазовото дъно. Стремете се постепенно да увеличавате задържането до 10 секунди с всяко стискане. Може да се наложи да правите упражнения за тазовото дъно няколко месеца, преди да видите някакви ползи.” Другите неща, които човек може да опита, включват спиране на пушенето, избягване на лифтинг, пилатес упражнения, сваляне на килограми, лечение на запек, ограничаване на приема на кофеин и алкохол, пиене достатъчно течности и яжте правилните храни.
 
NHS също каза: „Много хора с уринарна инконтиненция избягват да пият течности, тъй като смятат, че това причинява повече проблеми. Ограничаването на приема на течности обаче влошава инконтиненцията, тъй като намалява капацитета на пикочния ви мехур. Недостатъчният прием на течности също може да причини запек или да го влоши.“
 
Здравният орган добави: „Избягвайте пикантни и кисели храни, като къри и цитрусови плодове, тъй като те могат да раздразнят пикочния мехур и да влошат състоянието.“

Превод: GlasNews.bg