Здравето на човека пряко зависи от хранителните продукти, които употребява. Ето пет от тях, които според учените най-често довеждат до възникването на рак, съобщава Мyclinic.bg.

1. Тестени продукти

Особено приготвените от интензивно обработено брашно, което не само е изгубило почти всичките си полезни свойства, но е било подложено и на въздействието на газообразен хлор за избелване. Този газ е летално опасен. Тестените продукти освен това имат висок гликемичен индекс, който повишава захарта в кръвта. От това се затлъстява и расте рискът от рак.




2. Алкохол


Редовната злоупотреба с алкохол предизвиква гарантирано различни здравословни проблеми, влючително диабет, затлъстяване и много видове рак. Учени установиха неотдавна, че жени след менопауза, които пият дори само по една порция алкохол дневно, заболяват от рак на гърдата с 30% по-често в сравнение с тези, които не пият изобщо. Алкохолът е втората по разпространение причина за възникване на тумори след цигарите.




3. Червено месо

Неголеми количества са допустими в менюто, но прекаляването с нето може да причини рак на стомаха и червата, смятат експерти.



4. Картофени чипсове

Много популярен продукт за повечето деца и възрастни, който обаче е наситен с мазнини и калории, което неминуемо води до затлъстяване. Като си прибавят съдържащите се в чипса трансмазнини и сол се получава иделната рецепта за сърдечни болести и рак.



5. Хидрогенизирани мазнини

Това се растителни мазнини, като палмовото масло, които след допълнителна химична обработка, са се отдалечили от естествените си свойства. Вредността и канцерогенния им характер са доказвани нееднократно.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ НОВИНИ ТУК!

TrafficNews.bg