
Здравето на човека пряко зависи от хранителните продукти, които употребява. Ето пет от тях, които според учените най-често довеждат до възникването на рак, съобщава Мyclinic.bg.
1. Тестени продукти
Особено приготвените от интензивно обработено брашно, което не само е изгубило почти всичките си полезни свойства, но е било подложено и на въздействието на газообразен хлор за избелване. Този газ е летално опасен. Тестените продукти освен това имат висок гликемичен индекс, който повишава захарта в кръвта. От това се затлъстява и расте рискът от рак.
2. Алкохол
Редовната злоупотреба с алкохол предизвиква гарантирано различни здравословни проблеми, влючително диабет, затлъстяване и много видове рак. Учени установиха неотдавна, че жени след менопауза, които пият дори само по една порция алкохол дневно, заболяват от рак на гърдата с 30% по-често в сравнение с тези, които не пият изобщо. Алкохолът е втората по разпространение причина за възникване на тумори след цигарите.
3. Червено месо
Неголеми количества са допустими в менюто, но прекаляването с нето може да причини рак на стомаха и червата, смятат експерти.
4. Картофени чипсове
Много популярен продукт за повечето деца и възрастни, който обаче е наситен с мазнини и калории, което неминуемо води до затлъстяване. Като си прибавят съдържащите се в чипса трансмазнини и сол се получава иделната рецепта за сърдечни болести и рак.
5. Хидрогенизирани мазнини
Това се растителни мазнини, като палмовото масло, които след допълнителна химична обработка, са се отдалечили от естествените си свойства. Вредността и канцерогенния им характер са доказвани нееднократно.
TrafficNews.bg
Още от категорията
Виж всички
Водно торнадо се появи край Синеморец СНИМКИ

Жена сама откри диамант за годежния си пръстен

Акценти
Виж всички





Желязков обяви кой е предложен за главен секретар на МВР

4-годишният Мартин, който бе блъснат от АТВ, остава в кома

