Общинските съветници гласуваха с пълно мнозинство рокадата на директорския пост на МБАЛ „Св. Мина”. На мястото на д-р Генади Странджев беше избран проф. д-р Петър Петров. Смяната стана от втория път, след като на предишната сесия предложението бе отложено по искане на съветниците на БСП. Причината – да се чуе мнението на персонала кой искат да седне на стола.

Шефът на дирекция „Здравеопазване” д-р Калин Калинов заяви, че след разговорите не било постъпило нито едно предложение от персонала. Според него д-р Петров може да се справи с проблемите, до избора на нов титуляр.

Младият професор е бил ръководител на  клиника по Акушерство и гинекология към МБАЛ „Св.Мина” между 2014 и 2016 година, а в момента  е  Председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ и началник на отделение в частна болница. Ръководител на Катедра по Здравен мениджмънт към ВУАРР - Пловдив. Той е и бивш член на БСП, което предизвика скандал на последната сесия.

Oбщинските съветници гласуваха и  нов конкурс  за избор на управител на МБАЛ "Свети Мина".  Предишният конкурс в лечебното заведение пропадна поради липса на интерес, макар че два пъти бе удължаван срокът.

МБАЛ "Свети Мина" е в изключително  тежко финансово състояние с над 2 милиона лева дългове, които продължават да растат.