Васил Мирчев е починал от COVID-19. Това съобщиха негови близки пред "24 часа". Васил Мирчев бeше създател и издател на списание "Мениджър", а също председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на "ВМ Финанс Груп" с над 20-годишен опит като предприемач

През 2009 г. той е избран за председател на Консултативния съвет на Глобалния договор на Програмата за развитие на Обединените нации България - доброволческа мрежа, насърчаваща развитието на социално отговорни практики и проекти за опазване на околната среда в оперативната дейност на различни бизнеси.

Мирчев е Председател и на Българската федерация по кану-каяк и член на настоятелството на Националната спортна академия. Завършил е Националната спортна академия, след което придобива преквалификация в Университета за национално и световно стопанство, специалност Международни икономически отношения. "ВМ Финанс Груп" управлява стратегически инвестиционнен портфейл от 11 дъщерни дружества в различни отрасли - логистика, рекламни и корпоративни услуги, образование, дистрибуция на бързооборотни стоки, печатнп-издателска дейност. В групата работят над 1000 души.

Компаниите са "Авенди", "Мувио лоджистикс", "Трансимпорт", "Гебр. Хайнеман България", "Хайнрус Фуус & Бевъриджис", ABC Детски център, рекламна агенция "А Теам", "Идънред България", както и списание "Мениджър". Списанието всяка години организира престижния конкурс "Мениджър на годината".

Преди повече от 10 години Васил Мирчев казва в интервю, че по наградените в класацията ще се проследява най-точно как се развива истинският бизнес елит в България и кои са добре управляваните сфери в него. Васил Мирчев е бил повече от точен в тази прогноза. Днес ако се проследи историята на най-известния конкурс, ще се потвърди още една негова прогноза - че бизнесът не просто взема една награда, а изпраща сигнал към обществото, че компаниите отглеждат мениджърите на бъдещето.

Екипът ни изказва съболезнования на близките на Мирчев!