Парк се озари в цветовете на националния трибагреник под четката на 14-годишната Ирина Павлова от Асеновград. В инициативата на талантливото момиченце се включиха и младежите от Общински младежки съвет в града, както и много асеновградчани, които помогнаха в обновяването на пейките и люлките в парка до щанги залата и градския басейн.

Художничката стана известна не само в родния Асеновград, но и в цяла България със своята инициатива „Подари усмивка с анимационен герой”. От миналата година тя рисува картини, които дарява на болници, детски градини и различни учреждения в Асеновград и Пловдив. Безвъзмездно провежда  обучение по рисуване на децата в асеновградска детска градина. Грижи се за бездомни животни и се включва в множество други каузи, заради което бе удостоена и с наградата "Рицар на добрата воля" в Асеновград за 2019 г.

Паркът в родния й град е поредната инициатива, с която момиченцето иска да донесе усмивки. Тя споделя идеята си в социалните мрежи и за броени часове е подкрепена от много свои съграждани. Двама асеновградчани даряват боята и четките, а младежите от Общински младежки съвет, както и много родители запрятат ръкави и боядисват старите пейки в бяло, зелено и червено. След това освежават и катерушките, а Ирина изрисува рибки и морски обитатели.

„Благодаря и на всички, които помогнаха. Там вече стана едно красиво място”, споделя майката на Ирина – Грозданка. Тя се надява от общината да сложат липсващата част от пързалката, така че паркът да придобие завършен вид.