Професионален готвач от Турция стана истински хит във Фейсбук със своите уникално вкусни ястия и рецепти, които всеки ден подарява на своите последователи. Негови фенове са както български, така и турски домакини. Винаги усмихнат и положителен, цял живот готвач и истински майстор на вкусни и красиви ястия и гурмета - това е турският майстор Рамазан Гьорен, или както всички му казват - Рамзи. Всеки ден той посещава пазар, за да се снабди с необходимите продукти, с които след това приготвя кулинарни шедьоври за своите около 150 000 последователи във Фейсбук страницата си “В кухнята с Рамзи Гьорен” .

"Аз започнах тази работа, когато бях на 11 години, след това учих занаята и в училище, работих в хотели с много звезди, запознах се с много добри и стойностни хора", разказа пред TrafficNews майсторът.



В родината си 35-годишният кулинар е подготвял трапезите на музикални звезди, за важни държавни протоколни събития, а в последните години е семеен готвач на голям турски бизнесмен. Споделя, че турската култура, храна и традиции са почти еднакви и това не му е създавало трудност да се адаптира в България. Трудност би изпитал ако му се наложи да работи нещо различно от това да твори в кухнята. "Честно казано изобщо не съм се замислял по тази тема - отворих си очите и аз съм готвач, заспивам вечерта и пак съм готвач. Изобщо не съм си помислял за друга работа", казва с усмивка Рамзи.

У дома основен помощник за приготвянето на храната е неговата съпруга. Тя е била и една от причините той да остане и да се развива в България. В началото комуникацията между Евелина и Рамзи е била доста трудна - нито тя е знаела турски език, нито той български. А разговорите помежду им е ставало с помощта на речници. "Освен, че е страхотен готвач той е един изключително добър, мил, грижовен, всеотдаен съпруг", споделя Евелин.