Донка Дянкова е на 59 години от Пловдив, майка на 2 деца и баба на 5 внучета. През последните 6 години предимно тя се грижи за 2 от подрастващите, докато дъщеря й Елена учи второто си висше - медицина. 

Днес Донка изработва текстилни маски за лице, които дарява на хора в нужда. След възникване на ситуацията в Световен мащаб и постоянното четене в интернет пространството за продажба на текстилни маски на шокиращи цени, тя решава да се завърне към хобито си - шиенето.

 „Не разбирам, как може от 20 см. плат хората да искат да печелят пари от здравето?", коментира Донка. 

Маските, които прави, са текстилни, от няколко пласта. Те стават за многократна употреба, защото могат да се перат. Днес тя е ушила стотици маски. 

Нуждаещи се от цялата страна се свързват с нея. Хората, които са от Пловдив, идват пред дома й, където Донка им спуска маските през терасата.

„Някой може да каже, че този начин е смешен, но целта е да се избегне контакт с хората! Все пак майка ми е на възраст и има придружаващи заболявания. Нека всеки, който има възможност, последва примера на майка ми! Сега е времето да покажем ,че сме задружни и можем да си помагаме!”, разказва Елена. 

Хората, които имат нужда от маски, могат да се свържат с Донка чрез нейния фейсбук профил – Donka Diankova.