С купища цветя за младата актриса Мила Люцканова завърши представлението на "Сестри Палавееви" снощи в Драматичния театър. Талантливата дама, която е за първи път на голяма сцена /след премиерата/, се оказа под планина от букети за рожденния си ден. 

Постановката на Пловдивския театър, която почитателите на Мелпомена очакват вече цяла година, се игра пред пълна зала и завърши с истински взрив от аплодисменти.  Драматургията  на романа на Алек Попов, който ни праща към Втората световна война и партизанското движение,  е направена с много ирония и хумор. Режисьорът Елена Панайотова не е пропуснала да направи и елегантни препратки към настоящето. След като в продължение на час и половина публиката искрено се забавляваше с приключенията на двете гимназистки, приели марксистко- ленинските идеи и хванали гората, финалният монолог на главният герой Медвед /Добрин Досев/ разплака доста от зрителите. Изповедта му, че всичко в света на Съветите е лъжа и красива опаковка, накара всички да притаят дъх, а зовът му "Бягайте, деца! Всичко е лъжа!" върна зрителите години назад. 

Накрая всички вкупом аплодираха великолепната игра на младите актриси Боряна Братоева /позната от сериала "7 часа разлика/, Мила Люцканова,  Добрин Досев, Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Димитър Димитров, Красимир Василев, Троян Гогов, Димитър Банчев, Стилиян Стоянов, Петър Петров, Тихомир Кутев, Александър Секулов – Младши. 

"Сестри Палавееви" е едно от събитията на новия театрален сезон и ще бъде задължителна дестинация в културния календар на пловдивчани.