Кукленият театър започва своя 78-ми сезон! Билетите за представленията през месец септември са вече в продажба. Екипът на театъра стартира сезона след участия на международни фестивали у нас и в чужбина и престижна награда.

През юли трупата гостува в Риека, Хърватия на първото издание на Международния фестивал "Лято в Риека" със спектакъла в кутия за един зрител "Приказка за оловния войник". Там беше представен и уличният спектакъл на СНЦ "МКТФ "Двама са малко - трима са много"" - "Пешеходна зона". Това е второ гостуване на театъра в Хърватия през последните няколко сезона.

През август спектаклите "Болен здрав носи " и "Роня, дъщерята на разбойника" бяха част от програмата на Международния куклен фестивал "Дни на куклите" в град Бургас и на Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета" в Черноморец и Созопол.

Освен участията в престижните фестивали, Държавен куклен театър – Пловдив получи и награда "ПроКултура". В рамките на X Национална конференция „Достъп на младите хора до култура” в Бургас, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт отличиха театъра в категория „Държавен културен институт“ за постоянно развитие на дейности и инициативи, разширяващи достъпа на младите хора до култура, освен чрез насочени към млада публика представления, и чрез фестивали, пленери, изложби, въвеждане на нови жанрове и предоставяне на сцена на творци със специални потребности.

В категория „Културна организация“ СНЦ „МКТФ „Двама са малко – трима са много“ получи Диплом за отличие.

Съвсем скоро очаквайте информация за предстоящия Фестивал за улични изкуства ThetaAir, както и за събитията с участието на кукления театър през септември.