Приказен концерт на стълбите на Каменица в неделя вечерта закри шестото издание на детския фестивал „Пловдив СтоЛица на песента“. В продължение на пет дни талантливи деца от страната заедно възпитаниците на прочутата пловдивска школа „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова заплениха почитателите на музиката под тепетата с блестящите си изпълнения.

Особено запомнящи се бяха последните три концерта от фестивала, когато младите певици и певци пяха заедно с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев.

На сцените в Капана и на Стълбите на Каменица публиката се наслади на изпълненията на  изгряващи звезди от Пловдив, София, Бургас, Плевен и Панагюрище.

Сред гостите огромно впечатление направиха Александра Петкова от Музикалното училище в София, Кристина Гочева от Панагюрище, Росица Симеонова от София, Анна Ставрева, Виктория Тодорова и трио „ДНА“ от София с ръководител Галя Коджаманова,  Жаклин Костадинова от Бургас,  солистите от Плевен: Паолена Бънджева, Йоана Филатова,  Валентин Христов с ръководител  Доротея Люцканова и други.

Аплодисментите обраха и пловдивските звезди на „Арт Войс Център“ Ива Ичевска, Виктория Димова, Иванина Колева, Виктория Илиева, Георги Димкин, както и дeтските състави на школата.

Идеята на Фестивала „Пловдив СтоЛица на песента“ е да гостуват едни от най-успешните вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да представят своя музикално сценична програма, заедно с фестивалния оркестър в рамките на пет дни.

Инициатор и домакин на фестивала е сдружение „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова и педагози Ева Палакова, Гергана Филева, Анастасия Баткова, Алис Толева, Пола Кутманова и Евелина Ангелова, с подкрепата на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев.