Акустичен протест! В това се превърна концертът на група "Остава", която снощи свири в двора на Драматичния театър. Музикантите бяха избрали Пловдив като място за предпремиера на новия си албум, но появата на полиция още преди 22.30 часа бе на път да провали събитието. Повикани незнайно от кого, тъй като в района няма къщи, униформените заплашиха организаторите с акт. Съответно още преди 23 часа музикантите спряха да свирят. "Не се сърдете на нас! В крайна сметка вие живеете в бъдещата Европейска столица на културата. Питайте полицията и общината какво се случва" заяви фронтменът Свилен Ноев на микрофона и въпреки бисовете продължили близо 15 минути, музикантите отказаха да се върнат на сцената.

Но точно тогава няколко от най-запалените им фенки започнаха да пеят парчето "Шоколад" и това явно накара бандата да преосмисли решението си. "Добре, елате на стълбите", каза Свилен и той и баскитаристът Жоро  поведоха цялата публика към градината на театъра. След това те изпяха акапелно най- любимите парчета на публиката -Шоколад", "Ние сме волни", "Океан".  

След 23 години на сцената, "Остава" направиха един от най- романтичните си концерти  под тепетата. Ще го запомнят и музикантите, и публиката.

Проблемът обаче е налице и с него се сблъскват абсолютно всички, които опитват да създават културни събития на външните сцени в града. "Културна столица ли ще бъдем или пенсионерски курорт?" питат с основание пловдивчани. 

TrafficNews.bg