Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото десетилетие на 21 в. Хитовете му достигат милиони гледания в YouTube, а продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия. Михалис Хаджиянис гостува на сцената на Античен театър на 8 юли.

- Коя е любимата ви песен, която сте писал някога? И защо?

- Не е лесно, когато си композитор, да посочиш любимата си песен! Мога да кажа, че любима ми е „О Βυθός”, защото крие чувства от друга епоха, които остават завинаги в мен.

-Как развихте своя собствен стил и характерното си звучене?

- С четене, учене, много обич към ближните и разбиране за случващото се в обществото.

- Кой музиканти или стилове най-силно са ви повлияли?

- Влиянията ми бяха първо от гръцки звуци у дома, но в юношеството много слушах Питър Гейбриъл, Джордж Майкъл, Dire Straits. Аз съм късметлия, защото съм се срещал и съм работил с важни личности. Създадох връзки за цял живот, които се развиха в приятелства, основани на уважение и любов. Личности като Йоргос Даларас, Димитра Галани, Мимис Плесас и други са неразделна част от живота ми, които ме възпитаха и подкрепиха в първите ми музикални стъпки.

- С какво най-много се гордеете в своята кариера?

- Че се развивах и успявах да преодолея всяка трудност. Защото успехът няма стойност, ако човек не се сблъсква с провали и трудности. Това е постоянна борба да станем по-добри артисти, но и преди всичко по-добри хора.

- Кое е било най-голямото предизвикателство в кариерата ви?

- Да мога да поддържам любовта към света и връзките на взаимно уважение с моите колеги. Това изисква много работа, търпение и постоянство. Много пъти съм си мислил колко лесно е да пееш хитове, но и колко трудно е да останат в сърцата на публиката. Да докосва много поколения – хора на моята възраст, но също и по-младите и всеки път много се радвам да го видя с очите си. Това очаквам да преживея и с вас.

- Какъв съвет бихте дали на начинаещите музиканти?

- Не се разочаровайте! Трябва да се учат от грешките, да се стремят постоянно към най-доброто и да напредват стъпка по стъпка към целта, която не е нищо друго освен музиката, която ще оставят след себе си.

 -Какво ви харесва в това да сте музикант?

- Обичам да експериментирам с различни музикални тенденции, да живея в неизследвана територия, да започвам от нулата. Да мога да изразявам случващото се около нас. В този контекст – пуснах нови 9 песни във всички дигитални платформи, които ще представя в турнето си през цялото лято. Надявам се да ги заобичате, колкото ги обичам и аз.

- Как изглежда процесът на създаване на една песен?

- Няма рецепта, но има онзи вълшебен момент на вдъхновение, който може да се случи навсякъде,дори когато спиш. Да станеш и да пишеш – това е велико!

 - С България ви свързва събитие от 1999 г. Какви са спомените ви от тогава?

- Като тийнейдър бях със семейството си на почивка в България и беше страхотно. По-късно, през  1999 г., се озовах отново във вашата страна вече като артист и тогава усетих вълна от любов, която ме заля.

Никога няма да забравя любовта, която ми показа вашата публика с песента „De Fevgo”, която стана хит в България. Чакам отново да я изпеем заедно. За втори път ще се срещнем и на Античния театър, който много харесвам. Подготвил съм концерт с много музикални изненади. Очаквам ви на 8 юли.

Концертът на Михалис Хаджиянис е на 8 юли, Античен театър, Пловдив. Последни билети се продават в мрежата на Ивентим.