Хиляди пловдивчани и гости на града не се уплашиха от топлото време и се впуснаха в музикалните емоции на едно от най-атрактивните събития през лятото – фестивала „Пътят към върха” на Бунарджика”.

На цели 6 сцени още от 16 часа започна празникът, който от няколко години се очаква с нетърпение то публиката. Първо галерия „Етерна” предложи разнообразни забавления за децата и техните родители в детската работилница „Нарисувай лятото с тебешир”.  Алеята пред летния театър се превърна в цветно платно, а децата с радост творяха и споделяха емоции

По-късно на Акведукт започна концертът  „Оркестър за всички“ на носителя на награда „Пловдив”  Къща за музикални вълшебства „Дивизи“. Те предложиха занимателна музикознайница за малки и големи, както и концерт на детски камерни състави, Детски оркестър „Дивизи“ и Камерен оркестър със солисти Борис и Симеон Стойчеви – ученици в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Диригент бе Иван Русев - студент в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

В същото време вървяха още няколко концерта -  на фитнес площадката свиреше Брас-квартет "Августа Траяна" от Стара Загора, на сцена Jazz - "Hot Club de Plovdiv", а на последния завой преди върха - флейтистката Кейко Танака.

Всички събития водеха публиката към сцена „На върха”, където още в 19.30 ч. партито започна с диджей Мартин Денев.

След него диригентската палка пое кметът Костадин Димитров.

„В града има доста проблеми. Транспортни и други.Не знам дали видяхте, но за 24 часа Бетонният мост вече го няма. Дано да стане по-бързо. Но културната ни програма е една от силните ни страни и съм много благодарен на екипа, който работи в администрацията за това, че Пловдив е наситен със събития , които ни доставят изключително голяма радост. Пожелавам ви много настроение и давам начало на кулминацията”, каза градоначалникът.

А кулминацията бе толкова обещаваща, че не се нуждаеше от реклама – взривните Люси Дяковска и Милица Гладнишка, Плевенската филхармония с диригента Георги Милтиядов с програмата "ABBA Symphonie”.

„Много е яко, не съжаляваме, че дойдохме”, сподели двойка млади хора, които скочиха да танцуват още след първите музикални щрихи на оркестъра.

След като вдигнаха на крак всички с изпълнение на „Mamma Mia”, купонът продължи с „Chiquitita”,  настроението се покачваше с всяко следващо изпълнение на Милица и Люси.

След кратка пауза за инструментални изпълнения, двете се върнаха, за да вдигнат публиката със суперхита „Money,Мoney”.

Освен че пееха здраво и разчитаха на могъщата магия на ABBA, Люси и Милица не спираха да се шегуват както една с друга, така и с публиката с изявления като това, че печелят пари, а не разчитат на мъжете, които са се превърнали само в бижута.

Последва изпъление на „Voulez vous”.

„Вулевуем, ви, майни”, заигра се със заглавието на песента „Искате ли?” Люси Дяковска.

Концертът на огнените певици и празникът "Пътят към върха"  продължава и в момента.