Фестивалният уикенд, който завладя Античния театър продължава. Той съвпада с празничните почивни дни, а рок феновете от България и съседните страни са в Пловдив, за да чуят ексклузивните концерти за Балканите.

Снощи на древната сцената хедлайнери бяха Pain of Salvation. Вечерта започна с изпълнение на българите от Me and My Devil – група, в която най-отпред стои родения в Пловдив Ангел Каспарянов, подкрепян от двамата музиканти от ODD CREW -  Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас), както и Деян Драгиев – Даката (барабани).

След тях публиката се забавляваше с френска арт-рок група Klone, които запалиха публиката с мелодичното си алтернативно рок звучене, за да ги подготви за кулминацията.

Звездите на прогресив рока Pain of Salvation бяха грандиозният завършек на вечерта. Те са широко известни с невeроятното си инструментално майсторство, много музикални влияния и препратки, и мрачен поетичен подход. От първия си албум през 1997г. досега, Pain of Salvation имат репутация на непредсказуеми артисти, постоянно експериментиращи с музикалните стилове. Разбира се и в Пловдив те ще бъдат предвождани от Daniel Gildenlöw – легендарен вокалист, текстописец и китарист на групата.

В последната фестивална вечер на сцената се качват Vrani Volosa, за да погреят блек метъл фуриите от Ihsahn. Билети се продават в мрежата на Eventim.