Дария Русева от НУМТИ "Добрин Петков"  е призьор на Фондацията “Енчо Керязов” , която отличава най-изявените деца-таланти на България със своите световни постижения . Над 1000 кандидатури бяха оценени от професионално жури на фондацията и етапно селектирани до финала . Призьорите бяха обявени на грандиозна церемония на 13-тата “Нощ на звездите” на голямата сцена в Арена София в присъствието на президента на Република България, Румен Радев, на министри ,на звездни артисти от цял свят.

Дария е отличена с наградата от фондация “Енчо Керязов” в най-трудната Категория “Изкуство” в “Денят на Детето” , 1 юни. “Зала Арена София се оказа тясна за всички, които се изправиха на крака пред родните ни можещи деца. Те са гордост и надежда, че бъдещето пред страната ни е изпълнено с много и големи надежди!

Дария Русева е на 14 години от Пловдив. От 6- годишна свири на виолончело , като възпитаник на НУМТИ Пловдив. Тя е в класа на изключителния виолончелов педагог  Юлия Марковска. Само в тази творческа година, след спечелена “Златна Лира” и Стипендията на Министерство на Културата, и Наградата от Фондация “Енчо Керязов”, през последните месеци Дария Русева стана носител на нови отличия от изключително силни и престижни международни музикални конкурси в Европа и Америка.