Един по-здравословен вариант на любимата лазаня. 

Необходими продукти:

За един блат тиквички (от него излизат две кори):

500 гр настъргани и изцедени тиквички (това е грамажът на тиквичките след изцеждане от водата)

2 яйца

125 гр крема сирене (едно пакетче)

Всичко се обърква и разстила върху хартия за печене в голяма тава (приблизителни размери: 27 на 32). В случая намажете хартията за печене с малко зехтин. Печете на 180 градуса до готовност. След това нарежете блата на две.

За плънката:

600 гр кайма смес

1 настърган домат

босилек

1 връзка пресен лук

магданоз

Отделно ще ви трябва още:

400 гр заквасена сметана

1 яйце 

Кашкавал 

Начин на приготвяне:

Каймата се запържва в тиган с малко мазнина. Когато стане на трохи и си смени цвета, се слага доматът. След това се прибавят другите подправки и се бърка, докато се сготви.

Следва реденето на лазанята. Започва се с блат, след това се слага от каймата. Отгоре се слага малко от сметаната -1 супена лъжица. Накрая се поръсва с настърган кашкавал. Следва пак блат, кайма, сметана, кашкавал и така до края. Най-отгоре се завършва с каймата. Към сметаната, която е останала, се прибавя едно яйце. Разбива се и се залива. Накрая се настъргва кашкавал. Пече се на 180 градуса, докато се зачерви отгоре.