Един по-здравословен вариант на любимата лазаня.
Необходими продукти:
За един блат тиквички (от него излизат две кори):
500 гр настъргани и изцедени тиквички (това е грамажът на тиквичките след изцеждане от водата)
2 яйца
125 гр крема сирене (едно пакетче)
Всичко се обърква и разстила върху хартия за печене в голяма тава (приблизителни размери: 27 на 32). В случая намажете хартията за печене с малко зехтин. Печете на 180 градуса до готовност. След това нарежете блата на две.
За плънката:
600 гр кайма смес
1 настърган домат
босилек
1 връзка пресен лук
магданоз
Отделно ще ви трябва още:
400 гр заквасена сметана
1 яйце
Кашкавал
Начин на приготвяне:
Каймата се запържва в тиган с малко мазнина. Когато стане на трохи и си смени цвета, се слага доматът. След това се прибавят другите подправки и се бърка, докато се сготви.
Следва реденето на лазанята. Започва се с блат, след това се слага от каймата. Отгоре се слага малко от сметаната -1 супена лъжица. Накрая се поръсва с настърган кашкавал. Следва пак блат, кайма, сметана, кашкавал и така до края. Най-отгоре се завършва с каймата. Към сметаната, която е останала, се прибавя едно яйце. Разбива се и се залива. Накрая се настъргва кашкавал. Пече се на 180 градуса, докато се зачерви отгоре.
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
Как се приготвя печена тиква по турски
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
Темите на Traffic News