Хлябът във всичките му разновидности и форми е едно от най-вкусните, но и предизвикателни кулинарни изкушения. Да си го приготвим домашен по традиционна рецепта отнема време и усилия, които в сегашното забързано ежедневие всеки би искал да си спести.
За щастие, особено в дните, когато не ни е много до готвене, на помощ идват бързите и лесни рецепти с малко съставки. И точно една такава има и за хлебчета, за които изобщо не е нужно да чакаме тестото да втасва.
И понеже нямаме много време за губене, направо минаваме директно към рецептата на Better Homes and Gardens за хлебчета, които се правят с точно три основни съставки.
Какво ни трябва
- 1 чаша самонабухващо брашно (или брашно + 1½ ч.л. бакпулвер + ½ ч.л. сол)
- 1 чаша кисело мляко (за предпочитане с висока масленост и гъста консистенция)
- 1 яйце, леко разбито
Какво ги правим
Пускаме фурната да се загрява на 180 градуса и постиламе тава с хартия за печене.
След това в купа слагаме брашното и киселото мляко и ги разбъркваме, докато се смесят добре. Ще получим тесто с лепкава текстура.
Върху набрашнена повърхност омесваме тестото за три до пет минути, като целта е то да спре да лепне и да стане гладко и еластично.
Тогава вече оформяме тестото овално и го разделяме на четири равни части. Всяка част разточваме, като можем да оформим хлебчетата като бейгъл например - кръгче с дупка в средата.
Накрая ги поставяме върху тавичката, намазваме ги отгоре с леко разбитото яйце и по желание можем да добавим семена и/или подправки.
Източник: Lifestyle.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква