
Салатата с царевица на грил има изключително апетитен вид, затова можете да заложите на нея, ако искате да изпъкнете с интересно кулинарно хрумване. Ето как да приготвите тази здравословна салата:
Продукти:
- 6 кочана царевица
- 10 стръка пресен лук
- 5 с.л. зехтин
- 700 г чери домати
- 1 ч.л. сол
- прясно смлян черен пипер
- 1/4 ч.ч. листа мента
- 1/4 ч.ч. нарязан див лук
- 2 с.л. червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- Загрейте на средна степен скара или грил-тиган. Намажете със зехтин и поставете царевицата. Печете около 20 минути, до омекване, като обръщате от всички страни.
- Без да почиствате стръковете пресен лук го намажете със зехтин и го поставете върху скарата. Печете 10 минути, до омекване, като го обръщате от всички страни.
- Сипете 5 с.л. зехтин в дълбок тиган и го загрейте. Сложете чери доматчетата и поръсете със сол и черен пипер. Гответе 6-7 минути, до омекване на кожата на доматите.
- Изправете кочан царевица върху дървена дъска и с помощта на нож отделете зърната. Сложете зърната царевица в голяма купа. Добавете нарязания на едро печен пресен лук, като отстраните власинките му преди това. Добавете нарязаните на ситно листа мента и див лук. Добавете оцета и разбъркайте.
- Накрая добавете чери доматите заедно с отделилите се сокове. Разбъркайте внимателно и поднесете салатата.
Изпрати на приятел: