“Рецепта с една съставка” - най-често така ще откриете рецептата за веган палачинки от червена леща, защото могат да се приготвят и само с червена леща. Освен всички изброени плюсове, рецептата за бързи веган палачинки от червена леща има и още един безспорен плюс - те са чудесна идея рецепта за безглутенов хляб.
Необходими продукти:
червена леща - 1 чаена чаша
вода - 1 чаена чаша
кимион - 1/2 чаена лъжица
чесън - 1/2 чаена лъжица (на прах)
сол - 1/2 чаена лъжица
олио - 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за палачинки от червена леща е подготовката на червената леща. Измивате червената леща под течаща вода, след което я залива с вода и я оставяте да престои една нощ, или минимум 3-4 часа.
След като лещата се е накиснала я отцеждате, изсипвате я в блендер или кухненски робот, добавяте 1 чаена чаша вода, солта, чесъна и кимиона, и блендирате до получаване на хомогенна смес - гъста каша.
За да изпечете веган палачинките от червена леща ви е необходимо плосък тиган с незалепващо покритие, най-добре да се използва тиган за палачинки, пише supichka.com. Загрявате много добре тигана, намазвате с мазнина и изсипвате един черпак от сместа, като разстилате внимателно с помощта на черпака, за да не бъде палачинката от червена леща много дебела. Печете около 2-3 минути, като с помощта на шпатула внимателно обърнете палачинката, за да се изпече и от другата страна.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква