Предлагаме ви традиционна рецепта за капама, която можете да си приготвите за Коледа.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 3–4 телешки пържоли
- 3–4 свински пържоли
- 300 г кайма
- 300 г пушени гърди
- 200 г наденица
- 1 кисела зелка
- 1 чаша ориз
- 1 чаша олио
- 3 глави лук
- Сол
- Черен пипер
- Червен пипер
- Чубрица
Начин на приготвяне:
Нарежете дреболиите на пилето на ситно. Задушете 1/2 от лука в малко олио. Смесете задушения лук, половината от ориза, сол, черен пипер, чубрица и нарязаните дреболии. Напълнете пилето с тази смес.
От листата на киселото зеле оформете малки сармички, като ги пълните с каймата, останалия ориз, останалия лук, червен и черен пипер.
Вземете гювеч и редете съставките по следния начин:
- Нарязано зеле
- Сармите
- Пълненото пиле
- Пушените гърди
- Наденицата
- Свинските пържоли
- Телешките пържоли
- Покрийте всичко с останалото зеле.
Залейте с олио и 1/2 чаша вода или зелев сок. Похлупете плътно и печете в умерена фурна, докато месото и сармите се сготвят добре.
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за содена питка за Бъдни вечер
Рецепта за боб с гъби в гювеч за Бъдни вечер