Ето как бързо и лесно можете да си приготвите вкусна запеканка.

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • Сол на вкус
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода до омекване.

Свареният карфиол се отцежда добре и се подрежда в тавичка, обилно намазнена с масло.

В отделен съд се разтопява маслото, прибавя се брашното и се запържва леко, докато стане златисто.

Бавно се налива прясното мляко, като се разбърква непрекъснато, и се оставя сосът да поври за няколко минути, докато се сгъсти.

Сосът се излива върху карфиола, отгоре се поръсва настърганият кашкавал и се пече във фурна, предварително загрята на 180°C, до златиста коричка.