Днес ще ви представим домашна рецепта за вкусни и неустоими еклери с пухкав крем.
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно
100 г олио
4 яйца
За крема:
1л прясно мляко
4 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
В 200 г вода се добавя 100 г олио и се слага да заври на котлона. Към тях постепенно се прибавя и 1 ч.ч. Брашно, като се бърка интензивно. След получена хомогенна смес, се отстранява от котлона и се оставя да се охлади. Добавят се едно по едно 4 яйца и се бърка, докато стане гладка смес. В намазнена тавичка се слага по 1 ч.л. от сместа и се пече в умерена фурна до зачервяване
Приготвяне на крема:
Прясното мляко (700 мл.) се слага да заври, като към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко постепенно. Бърка се непрекъснато, докато стане гладка смес наподобяваща боза. След това се сваля от котлона и се добавя около 50 г масло, докато е още топло.
При печенето еклерите бухват и се образува естествена кухина, в която да се сложи крема. В случай, че такава кухина не се образува, може да се направи с разрез с нож и да се напълни вътрешността с крем .Кремът се пълни в еклерите с пипетка или голяма спринцовка. Eклерите могат да се поднесат с пудра захар или течен шоколад
Добър апетит!
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш