Днес ще ви представим домашна рецепта за вкусни и неустоими еклери с пухкав крем.
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно
100 г олио
4 яйца
За крема:
1л прясно мляко
4 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
В 200 г вода се добавя 100 г олио и се слага да заври на котлона. Към тях постепенно се прибавя и 1 ч.ч. Брашно, като се бърка интензивно. След получена хомогенна смес, се отстранява от котлона и се оставя да се охлади. Добавят се едно по едно 4 яйца и се бърка, докато стане гладка смес. В намазнена тавичка се слага по 1 ч.л. от сместа и се пече в умерена фурна до зачервяване
Приготвяне на крема:
Прясното мляко (700 мл.) се слага да заври, като към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко постепенно. Бърка се непрекъснато, докато стане гладка смес наподобяваща боза. След това се сваля от котлона и се добавя около 50 г масло, докато е още топло.
При печенето еклерите бухват и се образува естествена кухина, в която да се сложи крема. В случай, че такава кухина не се образува, може да се направи с разрез с нож и да се напълни вътрешността с крем .Кремът се пълни в еклерите с пипетка или голяма спринцовка. Eклерите могат да се поднесат с пудра захар или течен шоколад
Добър апетит!
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18