Вкусно, бързо и традиционно. Млечната салата може да се приготви в домашни условия за кратко време.
Необходими продукти:
1 кг. цедено мляко
2 кг. краставици
50 гр. зехтин
1 скилидка чесън
Копър ( пресен, замразен или сух)
сол
смлени орехи
Начин на приготвяне:
Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета краставиците. Изсипваме
цеденото мляко при краставиците и зехтина. Добавяме още допълнително по желание, докато започне да лъска. Разбъркваме и слагаме сол, копър и чесън на вкус. Декорираме порцията със смлени
орехи. Ако искаме да направим Дзадзики, краставиците са по- малко като количество и се настъргват с кората. Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18