Вкусно, бързо и традиционно. Млечната салата може да се приготви в домашни условия за кратко време. 

Необходими продукти:
1 кг. цедено мляко
2 кг. краставици
50 гр. зехтин
1 скилидка чесън
Копър ( пресен, замразен или сух)
сол
смлени орехи 

Начин на приготвяне:
Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета краставиците. Изсипваме
цеденото мляко при краставиците и зехтина. Добавяме още допълнително по желание, докато започне да лъска. Разбъркваме и слагаме сол, копър и чесън на вкус. Декорираме порцията със смлени
орехи. Ако искаме да направим Дзадзики, краставиците са по- малко като количество и се настъргват с кората. Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg