Ако сте любители на чипса и го предпочитате в компанията на любими хора, на домашно парти, или докато гледате филми, ви предлагаме да опитате тази рецепта за домашен картофен чипс.

Трябват ви:

  • 500 грама картофи
  • фъстъчено олио за пържене
  • сол на вкус

Как да си го приготвите:

Картофите трябва да се измият добре, да паднат всички замърсявания. Ако няма да приготвяте чипса с обелката на картофите, може да ги обелите.

С помощта на ренде "мандолина" или друго, което реже картофите на фини кръгчета, ги нарежете с дебелина около 2 мм. 

След това прехвърлете резените в купа със студена вода.

Заради нишестето в картофите, водата бързо ще помътнее. Сменете я поне три пъти, преди да оставите резените да се накиснат за един час. 

След това ги отцедете и прехвърлете върху чиста, суха кухненска кърпа. Подсушете ги с кухненска хартия.

Загрейте олиото в дълбока тенджера. То трябва да е достатъчно като количество, за да се изпържат добре картофите.

Добавете част от картофените резени. Пържете ги около 2 минути или докато станат златистокафяви.

Извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в тава, покрита с кухненска хартия. След като мазнината от тях се отцеди, овкусете със сол и сервирайте.