Ако сте любители на чипса и го предпочитате в компанията на любими хора, на домашно парти, или докато гледате филми, ви предлагаме да опитате тази рецепта за домашен картофен чипс.
Трябват ви:
- 500 грама картофи
- фъстъчено олио за пържене
- сол на вкус
Как да си го приготвите:
Картофите трябва да се измият добре, да паднат всички замърсявания. Ако няма да приготвяте чипса с обелката на картофите, може да ги обелите.
С помощта на ренде "мандолина" или друго, което реже картофите на фини кръгчета, ги нарежете с дебелина около 2 мм.
След това прехвърлете резените в купа със студена вода.
Заради нишестето в картофите, водата бързо ще помътнее. Сменете я поне три пъти, преди да оставите резените да се накиснат за един час.
След това ги отцедете и прехвърлете върху чиста, суха кухненска кърпа. Подсушете ги с кухненска хартия.
Загрейте олиото в дълбока тенджера. То трябва да е достатъчно като количество, за да се изпържат добре картофите.
Добавете част от картофените резени. Пържете ги около 2 минути или докато станат златистокафяви.
Извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в тава, покрита с кухненска хартия. След като мазнината от тях се отцеди, овкусете със сол и сервирайте.
Още от категорията
Виж всички
Класика за Бъдни вечер - рецепта за постни лозови сарми
Никулден идва - лесна и бърза рецепта за пълнен шаран