
Необходими продукти:
300 г фета сирене
1 червена люта чушка
4-5 или повече (на вкус) супени лъжици зехтин екстра върджин
2-3 малки печени червени сладки чушки, почистени и обелени
1 малка скилидка чесън
1 супена лъжица червен винен оцет
няколко листа магданоз
4-5 маслини без костилки
сол, ако е необходимо на вкус
Приготвяне:
В кухненски робот или блендер се смесват съставките за разядката, без зехтина. Когато съставките започнат да се смилат, може да се добави на тънка струйка и зехтина.
Трябва да се получи хомогенна смес.
Според вкуса разядката може да се смели по-фино или така, че да има малки парченца.
Сервира се с препечени филийки.
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
Акценти

Матей Казийски ще играe в Пловдив







Отиде си пловдивският журналист Николай Божанов
