Огретенът от тиквички е страхотно сезонни предложение, което ще ви изиска много малко кулинарни умения. Освен че се приготвя лесно, рецептата е подходяща за засищата вечеря в летните вечери. Вижте как да я приготвите:
Необходими продукти:
- 4 средно големи тиквички
- 4 яйца
- 120 мл прясно мляко
- 120 мл животинска сметана
- 3 стръка мащерка
- 250 г Моцарела
- 1 връзка копър
- 1 скилидка чесън
- 30 мл зехтин
- сол и пипер меланж на вкус
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
- Нарежете тиквичките и моцарелата на шайби с дебелина около 1 см.
- Овкусете тиквичките със сол и черен пипер и ги подредете в керамична тава, като редувате тиквички и моцарела.
- В купа разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и зехтина. Добавете стрития на паста с малко сол чесън, наситнените листенцата мащерка и копър, сол и черен пипер.
- Залейте тиквичките и моцарелата със сместа, поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
13.12.25 23:15
222
Рецепта за питка за Бъдни вечер
12.12.25 23:15
3706
Как да си приготвим домашно филе Елена
11.12.25 22:45
32928