Представяме ви една страхотна рецепта за вашата трапеза. Може да ги хапвате за закуска, обяд или вечеря... Ето как да приготвите меки, вкусни и ароматни банички със спанак и сирене. 

Необходими съставки:

300-400 мл хладка вода

Около 1 кг брашно

50-100 мл масло

1 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Замесете средно меко тесто от съставките. Тестото се прави без мая. От тестото направете 8 по-малки топчета, които ще разточите или оформите с ръце до размера на десертна чиния. Намажете ги с масло и ги оставете в намазнена купа за 15-30 минути. След това разтегнете големи тънки кори от всеки участък с ръце върху голяма кърпа / лист или намазнена повърхност. Издърпайте всички краища бавно и внимателно до желаната дебелина, след което разпределете пълнежа. Добавете пресен спанак и сирене. Увийте кората (по-лесно е върху кърпа / лист, защото след това просто повдигнете плата бавно и тя ще се увие добре) и прехвърлете в тава. Повторете процедурата с останалите кори. Преди печене поръсете баничките с олио или намажете с яйце. Печете на 200 градуса за около 20-30 минути. Оставете малко да се охлади, за да можете да ги сервирате. Тестото е постно, така че още една чудесна идея, ако поставите зеленчуци като пълнеж - праз, спанак, картофи, лук има твърде голям избор.