Ако ви се хапва домашна баница, но нямате време за точене на кори, тази рецепта е идеалното решение.

Само с няколко основни продукта само за 30 минути може да приготвите бърза, пухкава и ароматна закуска за цялото семейство.

Необходими продукти: 

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 300 г

Начин на приготвяне

В купа разтворете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Добавете яйцата, брашното и олиото.

Разбийте всичко с миксер за около 5 минути, докато сместа стане гладка и лепкава.

Натрошете сиренето и внимателно го разбъркайте в тестото с помощта на шпатула, без да прекалявате.

Намазнете и леко набрашнете тава с диаметър до 26 см. Изсипете получената смес и я разпределете равномерно.

Поставете тавата в предварително загрята на 180°C фурна (с вентилатор). Печете около 20-25 минути, докато баницата стане златиста.

След като я извадите от фурната, напръскайте баницата леко със студена вода и покрийте с кухненска кърпа, за да омекне.