Домашният пастет е нещо напълно различно от пастета, който ще откриете на рафта в магазина. Много фин, с добавен аромат, домашният пастет от пилешки дробчета е още едно доказателство, че за няколко минути в домашни условия може да приготвим продукт, много по-вкусен от познатия ни от този, който познаваме. Спокойно може да намажете този домашен пастет на филийка и да го включите не само в своята закуска, а и в закуската на своето дете. Лесен, достъпен и много бърз за приготвяне, домашният пастет от пилешки дробчета е още едно вкусно предложение за обогатяване на менюто и бързо, бързо влиза в графата “Любими”.
Първата стъпка от рецептата за домашен пастет от пилешки дробчета е изборът и подготовката на дробчетата. Добре е да използвате пресни охладени дробчета, защото може да видите доколко дробчетата имат свеж вид. Ако решите да използвате замразени дробчета, то задължително ги размразете. Измийте дробчетата и ги подсушете с помощта на хавлиена кърпа или хартия за печене.
Почистете лука и го нарежете на ситно. Почистете и счукайте главата чесън. В голям тиган сгорещете олиото, заедно с ½ от кравете масло, след което добавете чесъна и лука. Запържете до омекване на лука. След това към тях добавете и подсушените дробчета. Пържете по около 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят. След като запържите дробчетата ги оставете на страна, за да поизстинат.
В блендер изсипете дробчетата, заедно с всичко в тигана, добавете предварително свареното прясно мляко, черния пипер и солта и блендирайте до получаване на гладка смес. Изсипете получения пастет в малки бурканчета. Разтопете останалото краве масло и го разпределете в бурканчетата, поръсете с мащерката. Бурканчетата с домашен пастет от пилешки дробчета съхранявайте в хладилник.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш