Как да приготвим царска туршия без варене?
Необходими продукти:
2 кг. карфиол
2 кг. моркови
1 връзка кервиз( целина)
Оцет
Сол
Захар
аспирин
Начин на приготвяне:
Измиваме зеленчуците. Морковите ги обелваме и нарязваме на колелца. Карфиолът го нарязваме на розички. Кервиза го нарязваме на
средно. Всичко объркваме в тава. Редим зеленчука в компотен буркан с винт. Стриваме 2 броя аспирин за буркан. Слагаме 3 с. л. захар и 1 с. л. сол на буркан. Слагаме оцет до долния ръб на буркана и доливаме със
студена вода до горния ръб на буркана. Затваряме с винтовата капачка. Обръщаме буркана на обратно в една тава. 10 поредни дни обръщаме бурканите всеки ден наобратно по един път. След това опитваме дали е втасала. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш