Ако се чудите с какво да изненадате традиционалистите, то това ястие определено ще погали небцето им и ще издигне нивото на кулинарните ви умения. Ето едно екзотично предложение за моментите, в които се почувствате експериментатори:
Продукти
- 2 глави лук
- 3 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- 1 ч.л. синапено семе
- 2 ч.л. куркума
- 2 ч.л. семена кимион
- 5 см корен джинджифил
- 400 г цели домати от консерва
- 8-12 големи домата
- 100 г пълномаслено кисело мляко
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- В дълбок тиган с капак или плитка тенджера загрейте олиот и в него запържете нарязания на едро лук и нарязаната на ситно люта чушка (без семките). Добавете куркумата, кимиина и синапа. Разбъркайте.
- Щом лукът придобие светлозалтист цвят, добавете доматите от консерва и 400 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и щом сосът заври, поставете изправени целите пресни домати, заедно с дръжките.
- Захлупете съда и гответе на слаб огън 25-35 минути. По време на готвенето обърнете доматите 1-2 пъти. Те трябва напълно да омекнат, но не да се разпаднат.
- Съберете в единия край на съда целите домати и сипете в соса киселото мляко. Разбъркайте енергично, като внимавате соса да не заври.
- Сервирайте доматената яхния с варен ориз.
Рецепта от: Найджъл Слейтър
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 22:11
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 22:11
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 22:11
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 22:11
1980
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 22:11
2013
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 22:11
11630
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 22:11
9950