Крем супа с бяло вино и риган е един малко по-различен поглед върху темата „картофена крем супа”. В това ястие чудесно се съчетават ароматът на леката алкохолна напитка с този на билката. Освен това тя е много лека, с интересен вкус, подходяща за обяд или вечеря.
Необходими продукти:
- картофи 500 грама
- моркови 2 броя
- лук 1 брой
- чесън 4 скилидки
- бяло вино 50 мл
- краве масло 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за картофена крем супа с бяло вино и риган е подготовката на зеленчуците. Измивате добре зеленчуците, почиствате ги добре, обелвате ги и ги нарязвате на едри парчета. Поставяте зеленчуците в тенджера и ги заливате с вода, колкото да ги покрие. Посолявате (около 1 равна чаена лъжица сол би трябвало да е достатъчно) и варите до омекване на картофите. Трябва да можете да забиете спокойно вилица в картофа.
- С кухненски робот или блендер пасирате добре сварените зеленчуци, като добавяте и маслото. Добавяте и бульона, в който са врели зеленчуците. Разбивате до получаване на хомогенна смес.
- Връщате картофената крем супа в тенджерата и обратно на котлона. Добавяте виното и ригана и варите на слаб огън още 5 минути. Преди сервиране може да подправите, а и украсите всяка купичка преди сервиране с свеж риган.
Рецепта: Супичка
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
27.12.24 22:07
19580
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
27.12.24 22:07
13820
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
27.12.24 22:07
861