Скандал оглуши квартал Кършияка преди дни. Собственик и клиент на заложна къща влязоха в словесен сблъсък заради повреден телефон.

Купувачът и приятелката му посетили обекта, намиращ се на улица „Васил Левски”. Там те си взели мобилен телефон. Не след дълго обаче двойката се върнала, а причината – мобилното устройство било повредено.

Управителят отказал да върне парите на клиентите и това отключило скандала. Започнал спор между мъжете, който прераснал в скандал. Виковете оглушили квартала.

Собственикът повикал както охранителната фирма, както и полиция. Униформените заварили клиента и приятелката му пред заложната къща. Те били отведени в районното за обяснение.

Спрямо купувача бил издаден акт за дребно хулиганство, макар в показанията си да е разказал, че е заплашван с бухалки и побой. Преписката е била изпратена и до Районна прокуратура, която, след извършена анализ на доказателствата, е приела, че не са налични доказателства за извършено престъпление.

Пловдивчанинът се изправил пред съда. След преглед на всички доказателства и разпит на свидетели, той е оправдан. Съставеният акт е отменен.