Лекарствени продукти, анаболни стероиди и сексуални стимуланти задържаха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на митницата в Свиленград. Контрабандните медикаменти са открити при три проверки на влизащи превозни средства от Турция в страната, предаде БТА.

При една от проверките на 21 септември в автобус за Украйна с 23-ма пътници при щателна митническа проверка в един от сандъците за съхранение са открити четири пакета със 100 опаковки- писалки с инжекционен разтвор хормон на растежа "Genotropin“, се посочва в съобщението.

В хода на проверката в друг сандък са открити още 20 опаковки с медикаменти във вид на инжекционни разтвори и таблетки с различно предназначение.

В същия ден в лек автомобил с българска регистрация са открити 215 опаковки, които се използват за полово стимулиране. Опаковките са били укрити в личния багаж на водача – български гражданин, който пътувал сам от Турция за България.

При третия случай митническите служители извършват щателна проверка на лек автомобил с българска регистрация. В багажника на мястото на резервната гума на автомобила са открити 208 лекарствени продукта  - инсулинови писалки и таблетки с различно предназначение.

Общото количество на задържаните фармацевтични продукти при трите случая е 543. На водачите на превозните средства са съставени актове.

Последният опит за контрабанда на медикаменти през "Капитан Андреево" бе на 10 август. Тогава в товарен автомобил с водач косовски гражданин бяха намерени 3613 блистера с лекарствени средства.