Мъж на 40 бе арестуван на Главната заради хулиганска проява. Той получи наказание „Задържане” след серия от обиди, заплахи и псувни срещу полицаи.

Хулиганът е музикант от Украйна. Решил, че с музика може да си вади хляба, той решил да посвири на Главната, точно срещу Халите. Извадил саксофона и засвирил, като с него била и приятелката му.

Покрай него минал патрул на Общинска полиция, които му поискали документ, даващ право на музикантите да свирят на Главната. Саксофонистът обаче само ги изгледал и с жест им показал да се разкарат. Служителите на реда отново поискали документи, но украинецът отново отказал, като дори започнал да обижда и псува. Нарекъл униформените „фашисти” и ги обвинил, че искат да го оставят гладен. Продължил да крещи, което наложило да бъдат повикани служители на Четвърто районно.

Пристигналите полицаи също били посрещнати с ругатни. Цялата Главна ехтяла от виковете на уличния музикант. Той бил без документи за самоличност, както и неговата приятелка.

Двойката била отведена в районното за снемане на самоличността, където на мъжът бил съставен акт за констатиране на проява на дребно хулиганство.

Ден по-късно украинецът се изправил пред съда. Там той получи наказание „Задържане в структурно звено” в размер на 2 дни.

„По-лекото по вид наказание глоба според настоящия състав не би изпълнило ефикасно тази цел, дори и при определяне на размера й около предвидения максимален размер”, се казва в мотивите на съда.