Убитият след стрелба в София Паруш Парушев е с богато криминално минало и е задържан преди години с наркотици в Пловдив, научи TrafficNews.  Той е известен в подземния свят като Паро Боксьора, а мащабната акция на Криминална полиция срещу 45-годишния мъж е била извършена преди близо 9 години в квартал “Тракия”. Тогава в ареста на Пловдив попадат Парушев и още 3-ма софиянци. Криминалистите откриват в тях около половин килограм хероин, като са били следени преди ареста им.

Вчера Паруш Парушев загуби живота си след престрелка в квартал „Модерно предградие”. Сигналът в МВР бе подаден една минута преди 15:00 часа. На място криминалистите заварили един убит, двама тежко ранени и двама мъже в заложната къща, която била в близост до тях. Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев и шефът на СДВР Любомир Николов съобщиха, че именно пред нея е станал конфликтът през вчерашния ден. По информация на МВР двама души са стреляли по убития, но преди това той ги е нападнал. 

Мъж по прякор Паруш е убитият в София след стрелба

Преди стрелбата имало сбиване, инициирано от убития. Той дошъл в заложната къща с двама души. Един от тях е ранен при стрелбата, а вторият прострелян е служител в обекта.

Предполага се, че оръжието е на загиналия мъж, като той има сериозно криминално досие за рекет, изнудване и лихварската дейност, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

„Той има установени 4 оръжия, огнестрелни, като три от тях са законни и реално в близост до произшествието е захвърлен един незаконен пистолет, който е газов но е преправен на боен“, обяви вътрешният министър.

 Стоянов заяви още, че една от ръцете му е била с ръкавица, която е тип бокс за нанасяне на по-тежки поражения. „Тоест той е отишъл с идеята да се саморазправя и дори да стреля, тъй като предполагаме, че незаконното оръжие е било именно негово“, допълни Калин Стоянов. 

До момента арестуваните след престрелката в София са трима, а двама са настанени в болницата с огнестрелни рани. Все още не са ясни мотивите за стрелбата, но сред възможните причини е неразчистени сметки между двете групи. Полицията продължава да разследва случая.

Двама ранени при стрелбата в София, има опасност за живота имЕдин човек загина при стрелбата

Стрелбата в София със загинал, заради невърната сума на лихвар

Двама са стреляли по убития в СофияУбития има сериозно криминално досие

От "Пирогов" с информация за единия от ранените при стрелбата в СофияМъжът е със сериозна кръвозагуба