Три коли горят в момента пред районното управление в „Кайсиева градина“ във Варна. Днес през деня изгоряха още 6 коли във Варна, като една от тях е патрулна кола. 

От колата на съвсем обикновен бояджия е тръгнал поредният палеж на автомобили във Варна, при който напълно изгоряха ауди и киа, а фолксваген бе повреден, съобщи блиц. Собственикът на аудито, от което тръгнала искрата, Емил нямал никакви врагове, нито съмнителни бизнесотношения.Въпреки това при разпита съпругата му била уверена, че става въпрос за умишлен палеж. Огънят тръгнал от предната дясна гума на немския автомобил, а след това се прехвърлил върху паркираната в съседство киа. Накрая пламнал и фолксвагенът, но него пожарникарите успели да угасят и се отървал с минимални поражения.

И в момента на мястото пред 209-ти блок в кв. "Кайсиева градина" има пожарна и няколко патрулки от намиращото се в непосредствена близост РПУ. Неофициално полицаи споделиха, че подозират, че в града вилнее луд пироман, тъй като съвсем наскоро цял паркинг - 6 автомобила станаха на въглен във Владиславово.

Тази вечер в столицата пък две компании са се сбили. Участниците в боя са били около 10 човека. Инцидентът е станал в  пресечката на булевард "Стамболийски" и улица "Зайчар". На мястото има пристигнала полиция и линейка, има и задържани. Предполага се, че става въпрос за пиянска свада. 

TrafficNews.bg съобщи по-рано през деня за специализирана полицейска операция на служители на СДВР за превенция и противодействие на спортното хулиганство. Тя е стартирала тази сутрин в 6 часа и е предприета във връзка с установени общо 19 нарушители на обществения ред през последните няколко месеца, сред които и една жена, привърженици на ЦСКА и „Левски". Деветима от тях са участвали в сбиванията и безредиците по време на баскетболната среща между „Левски" и Партизан (Белград). Останалите са свързани с нарушения на реда при различни футболни срещи от есенния дял на първенството на „А" група, провели се в столицата.

В рамките на днешния ден нарушителите и събраните по отделните случаи материали са предадени за разглеждане на делата в Софийския районен съд. Някои от тях са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. До момента един мъж е осъден на 10 денонощия задържане в поделенията на МВР, а спрямо други седем и една жена са наложени парични глоби в различен размер и принудителни административни мерки „забрана за посещение на спортни мероприятия".

TrafficNews.bg