Борислав Динков представлява особена опасност за обществото и може да извърши други престъпления. Това е заключението на съдебно психологична експертиза на единият от близнаците, задържани след убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Тя днес бе прочетена в съдебната зала.

Делото срещу двамата братя близнаци Динкови започна в 9:30, като беше предвиден разпит на свидетели и вещи лица. Пред съда застана само един свидетел, който е треньор по бокс, а близнаците са тренирали при него преди повече от 10 години. “Тези момчета не са спортисти, те са  позор за спорта. Двамата са идвали може би преди 10 години като ученици. Не знам нищо по този случай, интересувах се от новините, но нищо друго не знам,” заяви Арман Хакобян.

След това продължиха разпитите на вещите лица, като криминалния психолог Тодор Тодоров трябваше да се включи на конферентна връзка от Софийския съд, но поради липса на едно вещо лице, не сформираха връзка и съдът предпочете да прочете експертизата и да я приеме. Беше разпитано и вещо лице от Пловдив, а неговото заключение показва, че след убийството двамата братя са нямали травматични увреждания по тялото.

Майката на Митко предяви молба към делото да бъде приобщена флашка, на която има клипове как близнаците се бият и участват в боеве. Адвокатката на Динкови Светлана Званчеваобаче  не пожела да се приема това и съдът уважи искането й.

Четирима от призованите свидетели не са се явиха- бабата, бащата на обвинения за убийството Рангел Бизюрев и още двама не дойдоха в съдебната зала и затова бяха прочетени разпитите им в досъдебното производство.

Преди началото на заседанието близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се събраха за протест пред Съдебната палата. Протестиращите бяха с плакати в ръце, на които пишеше “справедливост”. Пред съда се чуха викове -“Заровиха жив човек , никой не даде шанс на Митко да живее”.

„Те са съучастници в убийството на Митко. От самото начало не искаме това дело да продължава. Нито един от тях не се обади на 112, за да даде първа помощ, а Борислав дава идеята да заровят Митко. Извозват тялото на Митко до полето. Имат 100% съучастие. Искаме държавата да си свърши работата. Това е ОПГ и има човек, който им помага да натоварят тялото в автомобила. Надяваме се това дело за укривателство да бъде приобщено към делото за убийството на Митко”, категорична е майката на убитото момче - Атанаска.

 Бакалова припомни, че след 12 дни ще стане 1 години от убийството на детето ѝ, като заяви още, че няма да се спрат с протестите и ще се бори за справедливост за Митко, докато е жива. Делото срещу Рангел Бизюрев по обвинението за умишлено убийство ще се гледа след два дни пред Окръжен съд Пловдив.

 

Близки на Митко пред съда: Протестите продължават, Динкови са съучастнициДелото срещу двамата близнаци ще започне след около час пред Районен съд Пловдив

Бизюрев отрича близнаците да са удряли Митко, но измислили заравянето муРангел разказа пред Районен съд цялата история, но категорично заявява, че Митко не е имал признак за живот

Вуйчото на Митко от Цалапица към Бизюрев и близнаците: Дупката съм ви я запазил и за тримата!