Бащата открил сина си полужив, а снахата – задушена, твърди, че предчувствал нещо лошо. Той предположил, че става нещо нередно и разбил вратата. Коминът бил запушен и димът от печка на твърдо гориво изпълнил стаята в миньорския блок. Жената, с която Кирил живеел на семейни начала, се задушила в съня си и издъхнала на място, предполага се, че отровният дим започнал да изпълва стаята още през нощта в петък срещу събота, докато двамата спали и не усетили нищо, съобщава struma.bg.

Проблемът с комина бил от няколко дни и в събота трябвало да го почистят. Бащата на Кирил отишъл сутринта да помогне на сина си, но апартаментът бил заключен, и си тръгнал, по-късно отишъл и съсед, който също заварил входната врата затворена. Около обяд бащата предположил, че става нещо нередно и разбил вратата, тогава се натъкнал на трагедията. 

Снахата Стойка Петрова лежала безжизнена, а синът му бил неадекватен, със затруднено дишане. Веднага е извикан лекарски екип. След оказаната първа помощ на място младият мъж е транспортиран с линейка до Благоевград. След лекарския преглед по спешност е настанен в реанимация на благоевградската болница.

Пациентът е приведен в медикаментозна кома и е поставен на командно дишане, поражения на белия дроб и сърцето няма, те функционират нормално, доколко е увреден мозъкът на този етап не е ясно, казаха от болница в Благоевград.

Предстоят допълнителни изследвания, на обгазения мъж се провежда интензивно лечение, остава под активно наблюдение от анестезиолози.
Трагедията разтърси двете симитлийски села Полена, родното място на Стойка, и Брежани, откъдето е Кирил, където двамата живеели. Запознати твърдят, че преди години двамата загубили и рожбата си, която също издъхнала нелепо от задушаване.
За инцидента е информирана и полицията. Служители от Второ РУП - Благоевград работят по случая.

TrafficNews.bg