“През цялото време съдействахме на разследващите по случая “Цалапица”. Съдействахме и за залавянето на Бизюрев, но там не може да дадем подробности, защото е следствена тайна. Самото място на убийството според нас и според това, по което сме работили, е на 80 метра оттам, където посочва близнака Борислав”, това каза пред медиите разследващата журналистка Тина Ивайлова, която представи с екипа си няколко разследвания за жестокото убийство.

В хода на работата екипът й е успял да разговаря с почти всички приятели на Рангел, Борислав и Валентин. Оказва се също така, че Атанас Гунчев е видял трупа на Митко и как го слагат в багажника на колата, служил е и за отцепка. “Те са изнесли тялото през улицата и дома, където живее Димитър Малинов. Готови сме да съдействаме , както го правим от първия ден. От самото начало Борислав Динков казва, че не участвал в боя , а е бил наблюдател, но на записите, които ние прегледахме и изчистихме с изкуствен интелект, се виждат се повече фигури.

По думите на Тина Ивайлова има много разминавания в показанията на тримата още в самото начало. Динкови си сменят показанията няколко пъти, сменят часове, както и версиите за това кой е копал изкопа. Може ли убийството да стане на единствената осветена улица, собствениците на имоти да са си у тях и да не чуят нищо или пък кучетата да не лаят?, попита Ивайлова.

По-късно тя влезе в съдебната зала в качеството си на свидетел и разказа всичко, по което е работил екипът й.

“Направихме си труда да изгледаме записи на камери от близо двайсет дни, почти денонощно сме ги гледали. Тогава ни направи впечатление, че камерата на пощата пред фитнеса в 23:00 има движение , в 23:02 слизат фигури, в 23:06 кола излиза. Фигурите бяха 3, а не две. С изкуствен интелект изчистихме кадрите, направи ни впечатление, че там се случва нещо. Разпитани сме от прокурор и разследващи. От записите, с които разполагаме, ни направи впечатление, че това не е посоченото място на убийството, както те казват. Говорихме с човек, който живее на улицата, уж на въпросното място на убийството, а той има големи кучета и лаят при движение, но тогава кучета не са издали звук и човекът заяви, че нищо не е чул да се е случвало на около дома му, разказа Тина Ивайлова.

Тя добави, че от записите се вижда още момче, което тича към площадката, после е станало ясно, че това е Атанас Гунчев. “Той се връща след 7 минути от мястото, където камерите засичат фигури. С този запис отидохме при разследващите и се оказа, че Гунчев е ключов свидетел, до този момент той не фигурираше никъде. Във въпросната нощ Борислав и Рангел са тръгнали, за да може Бизюрев да се разправя с Митко и така и не са се върнали на парка, където са се били събрали. На другия ден, негов приятел е попитал Борислав да не са направили някаква беля, а неговите думи са били, цитирам - “Аз заради Рангел няма да лежа в затвора”,” разказа още журналистът.

“Направихме си труда да изчетем всички чатове на Митко. По-късно разбрахме, че Митко и Рангел са се чували по Месенджър, 17 секунди е продължава разговорът, той може да каже какво са си говорили. Това, че те са имали спорове, се показва от чатове с Яница, момиче, с което Митко е имал интимна връзка - тайна. Тя си е писала и с Борислав паралелно и след това той е разбрал. Митко обяснява на въпросната Герджикова, че не иска да излиза заради Рангел. Разбрахме, че е имало скандал с Борислав и Димитър Малинов пред фитнеса заради Яница Герджикова”. Така завърши разказа си пред съдията разследващия журналист.

По време на въпросите, които бяха задавани на журналиста в съдебната зала, прокурор Бойка Лулчева изненадващо попита въпрос, който няма нищо общо с предмета на делото - “По коя нормативна уредба като журналист има право да разследва дадено престъпление”. Съдът обаче сметна питането за неоснователно и не го допусна. По-късно Тина Ивайлова публикува пост в социалните мрежи, с който изрази възмущението си от въпроса на наблюдаващия прокурор по делото.

Публикуваме и поста на журналиста:

Майката на Митко пред съда: Близнаците участват в убийството! Искам да бъдат съдени като РангелЗапочват разпитите на свидетели по делото

Рангел Бизюрев направи самопризнания, разкри зловещи подробности от убийството на Митко от ЦалапицаНе съм предполагал , че с 4 удара ще го убия. Близнаците организираха укриването на трупа

Рангел Бизюрев с нова версия за заравянето на трупа на МиткоВторият близнак отказа очна ставка с подсъдимия

Близнакът Борислав от Цалапица отказа да говори пред съда, утре - очна ставка с БизюревЧетат показанията му от разследването