Стилян Дзиков, момчето, което е закарало Рангел Бизюрев до летището, за да си хване полета за Германия, потвърди в показанията си, че единият от близнаците е имал конфликт с убития Димитър Малинов заради непълнолетната Яница.

“Познавам близнаците, знам за конфликта между Борислав и Митко. Борислав се развика на Димитър и му каза “какви са тези работи с Яница, какви са тези снимки?” Слязоха до параклиса, говориха и когато се върнаха, Митко каза “тея малки п*тки правят интриги.” Говореха се много неща, но нямам спомен. Аз дадох записите на полицията. На тях се вижда как Атанас Гунчев и Димана са заедно, някой звъни на Димана по телефона, тя го подава на Гунчев и той побягва. Записите ги даде кметът на Цалапица. Той ги предостави на Атанаска Бакалова и тя ми ги даде. Това са оригиналните записи, гледах ги вкъщи." заяви Дзиков. 

Той е взел Бизюрев от летището, а след убийството го е върнал обратно до София. 

"Познаваме се с Рангел, карал съм до гарата, карал съм и кредити да тегли", обясни Дзиков. "На 9 юли 2023 г. ми се обади и ме помоли на 10-и да го взема от летището в София. И го взех с колата на дядо ми. Карал съм го до Пловдив да си върши работа, до Стамболийски. Като го взех от летището, пътувахме за Цалапица."

На 20 юли 2023 г. пак ми звънна в 14:56 ч. и ме попита дали мога да го взема от ул. „Марин Дринов“ от Пловдив. Дойдохме до съдебната зала, за да си изкара свидетелство за съдимост и се прибрахме в Цалапица. После до кметството, за да си изкара пълномощно. Същата вечер не съм излизал. докато го карах, видях че дясната ръка му беше ударена, кокалчетата на средния пръст бяха наранени. Каза, че е ударил малкия Даниел с цигански шамар. На 22 юли ми се обади да го върна в София на 24 юли, за полета до Германия" разказа Дзиков.

 Бизюрев се е возил на предна дясна седалка и са били само двамата, допълни свидетелят. “Изглеждаше изплашен, Тресеше се.  Спеше му се, каза, че не е спал. Оставих го на летището, изпратих го. Говорихме, че Митко е изчезнал, но нищо не ми каза. Питах го дали знае нещо, но нищо не ми каза. Аз познавах Митко, той е добро момче.”, каза младежът. 

Прокуратурата попита дали Бизюрев и Малинов употребяват наркотици. Свидетелят отрече да е виждал с очите си те да употребяват наркотици. И не знае какви наркотици са взимали.

Поискаха да опише Рангел и свидетелят го определи, че не е лош човек. Вършил му е услуги.

Родителите на близнаците Динкови, които бяха призовани за разпит днес, не се явиха в съда. 

Друг свидетел - Любенка Павлова от Цалапица, заяви, че не познава познава нито Митко, нито Рангел. "Слушах много неща, чух че имат записи от камерите и се вижда посред бял ден как минават с колата със строителните материали. Една от служителките е видяла Петър Динков /баща на близнаците/ с кола с ремарке пълна със строителни материали. Спомням си, че  въпросната вечер 20 юни Габриела- сестрата на близнаците, мъжа й са били на гости при баба му и Габриела получила телефонно обаждане, станала нервна и са си тръгнали. Чудили са се какво е било и предполагат, че обаждането е било от майката на близнаците" заяви Павлова. Тя допълни, че майката Йорданка Динкова е миела колата 2 часа през нощта.

В разпита пред полицаите обаче свидетелката не е посочила тези детайли, които разказа днес. И потвърди, че не ги е споделила пред разследващите полицаи, защото нямала вяра в полицаите, тъй като  чула, че жалбите се късат и хвърлят. Петър Динков бил заплашвал и преди хора от Цалапица.

След това в съдебната зала бе изслушан Андриан Тонев. Той описа дворното си място, където според една от версиите е убит Митко. “Къщата ми е разположена от северната страна, двора ми е зад къщата. Домът ми е до този на Атанаска Бакалова - един плет ни дели. Тя е на друга улица, но къщите ни са една до друга. Имам две кучета, едното е вързано, другото е пуснато Имам ограда на имота, тя е около метър висока, изградена от камък. Донякъде имам видимост към улицата. Има черници и други овошни дървета от двете страни на улицата. Пред нас има синя слива, а пред комшиите също има две три дървета. На 20 юли нямаше улично осветление, беше изгоряла крушката. От страна към центъра имаше работещо осветление", разказа Тонев. 

“Намерих черна джапанка, марка "Матстар" два или три дни след убийството. Прибрах я у нас на оградата. После ме извикаха да давам показания за джапанките и ги предадох в полицията в Стамболийски. Но не си спомням да имам протокол. Бяха носени джапанки, 41/42 номер. “, уточни свидетелят.